Rostskydd

Maila oss:

info@luleabilrostskydd.se

Ring oss:

0920 22 48 00

070 414 23 32

Luleå Bilrostskydd

Alla bilar rostar... Även din!

Rostskydd

 

Vi erbjuder flera olika typer av behandlingar allt från den klassiska såkallade underredes behandlingen ändå upp till våran största behandling som kallas för Fullständig Rostskyddsbehandling, i dessa behandlingar används speciellt framtagna sprutscheman specifika för varje bil, detta för att få ett heltäckande rostskydd på alla typer av bilar!

Varför rostskydda?

 

 

Idag rullar hundratusentals rostskadade bilar på våra vägar. Oftast är rostskadorna dolda och upptäcks inte förrän det är försent. Ett problem är att nya modernare bilars underreden i allt större utsträckning plastas in. Bakom plastkåporna finns komponenter som rambalkar, gastankar och bromsrör som sällan eller aldrig kontrolleras.

Fabriksgarantin garanterar inte rostfrihet

 

 

Många bilägare luras av namnet ”garanti”. Fabriksgarantierna gäller generellt bara när plåten är helt genomrostad och när skadan kommit krypande inifrån. Tillverkarens villkor för att åtgärda skador framgår av bilens instruktionsbok.

 

Biltillverkarna kräver oftast, för att garantin ska gälla, regelbunden rostskyddskontroll och bättring av slitet rostskydd. Men många viktiga detaljer kan vara undantagna från garantin - bränsletanken, hjulupphängningar, bromsrör t ex. Dessa detaljer, viktiga ur säkerhets- och trafiksäkerhetssynpunkt, är det viktigt att ha särskild kontroll på.

Bilprovningen bekräftar problemet

 

De plastkåpor som idag täcker underredet på nyare bilar försvårar arbetet betydligt hos bland annat bilprovningen. De har svårt att hinna montera av och på plastkåporna inom de 17-20 minuter som en besiktning i genomsnitt ska ta att genomföra. Att underreden idag kapslas in kan medföra ökade problem med rost som inte upptäcks i tid. Det är inte bara bilens andrahandsvärde som försämras när bilen börjar rosta. Även krocksäkerheten försämras när rosten angriper skarvar och balkar som är dolda.

Hårda påfrestningar i ett tufft klimat

 

Fabriksrostskyddet fungerar ofta bättre på kontinenten än i Norden där regn, fuktiga miljöer och kalla vintrar är vardag. Med saltade vägar och en årsmedeltemperatur på 6° C utsätts våra bilar för hårda påfrestningar. Under dessa väderförhållanden frodas rosten. Därför är det viktigt att regelbundet underhålla med ett rostskydd anpassat för Skandinaviens tuffa klimat.

 

 

Maila oss: info@luleabilrostskydd.se

Ring oss: 0920 22 48 00

070 414 23 32

Copyright @ All Rights Reserved